Posted

In perioada Februarie – Martie a acestui an, Quanta Resurse Umane va pregati si depune proiecte cu finantare europeana in cadrul programului “VIITOR PENTRU TINERI II. Integrarea durabila pe piata muncii a tinerilor NEETs”.

Obiectivul principal il reprezinta cresterea ocuparii tinerilor cu varsta cuprinsa intre 16-24 ani, care nu sunt nici incadrati in munca si nici nu urmeaza un program de educatie sau formare profesionala.

In acest context, vom elabora proiecte care sa raspunda direct necesitatilor angajatorilor si tendintelor pietei in urmatorii ani, prin furnizarea de programe de formare adecvate care sa asigure sustenabilitate si care sa-i pregateasca pe tinerii someri in domenii competitive. Companiilor interesate li se vor pune la dispozitie persoane calificate in ocupatii de interes si le va fi facilitata implicarea in pregatirea practica a participantilor. Astfel, pe de o parte companiile vor avea avantajul urmaririi progresului individual al participantilor la formare, iar pe de alta parte participantii vor beneficia de contact direct cu mediul de lucru si vor putea intelege mai bine particularitatile postului vizat, anterior angajarii.

Intreg procesul de instruire va fi subventionat prin intermediul proiectului, degrevand angajatorii de costuri suplimentare si facilitand accesul tinerilor la formarea profesionala continua. De asemenea, angajatorii vor putea beneficia de informatii si consultanta pentru accesarea schemelor nationale de sprijin gestionate de ANOFM – AJOFM si care presupun: subventionarea locurilor de munca pe o perioada de maxim 12 luni, stimularea mobilitatii (prime de incadrare sau prime de instalare).

In acest sens, companiile si persoanele interesate pot solicita detalii suplimentare despre linia de finantare, se pot inscrie pentru a participa la urmatoarele proiecte sau ne pot transmite calificarile dorite pe adresa de e-mail proiect@quanta.com.